2017-05-19

Best installerar Smartflower!

IMG_5529 Smartflower

Solenergi på hög nivå! Använd elen direkt, spara den eller sälj den

Smartflower, eller solblomman som den kallas här i Sverige, är en flerfaldigt prisbelönt uppfinning som tillverkas i Österrike. Best har fått i uppdrag att installera första blomman åt Enkla Elbolaget, som är Best samarbetspartner. Just denna är installerad utanför Enkla Elbolagets kontor vid Soft Center.

Självklart kan man använda elen i takt med att blomman producerar, men möjligheten finns också att lagra den i inbyggda batterier – för användning vid förbrukningstoppar(inte sällan då mörkret har lagt sig). En annan möjlighet är att sälja överskottsenergin, vilket kan ge flera hundralappar i månaden. Smartflower producerar ca 4 000 kWh/år, men det beror förstås lite på läge och solförutsättningar. Notera att blomman vrids så att den alltid har perfekt vinkel mot solen. När solen blir svag tex vid kväll/natt fäller den ihop sig. Likväl då vinden blir för stark. Exempel på vad en timme med solblomman kan ge:

* 15 timmars tv-tittande, * 101 kompletta smartphone-laddningar, * 182 timmars avkopplande läsning i LED-belysning BEST

2017-05-12

Best fortsätter att växa!

Kugghjul hemsidan LitenTill kontoret i Hässleholm välkomnar vi Fredrik Lindegren, 30 år och boende i Perstorp.

Fredrik kommer att förstärka som larmtekniker och med el-utbildning tillsammans med gedigen erfarenhet kommer han vara en verklig tillgång för oss.

Vi hälsar Fredrik varmt välkomna till Best!

2017-05-05

Best tar hem projekt på F17!

F17 HundgårdanläggningBest har fått i uppdrag att vara med i totalentreprenaden
på F17 Blekinge Flygflottilj.

Det avser om- och tillbyggnad av
hundgårdsanläggning (tillsammans
med PEAB). Entreprenaden omfattar
leverans och installation av
kompletta och driftfärdiga el- och
teletekniska system. En helhetslösning
med allt ifrån el, kraft, belysning, brand
och data.

Best är mycket stolta över uppdraget och ser fram mot samarbetet.BEST

2017-04-28

Best brandsäkrar Schoeller Allibert!

Schoeller Allibert har uppfunnit, utvecklat, designat och tillverkat Returnable Transit Packaging (RTP) över 50 år. Vi har ett rikt arv genom att vi har bildats av de viktigaste aktörerna: Schoeller, Wavin, Perstorp, Arca, Linpac, Allibert, Paxton, Stucki, m.fl. Idag är vi marknadsledande i Europa med verksamhet över hela världen.

SA-LOGO_Liggend-Coated-RGB-2

 

Best har fått i uppdrag att brandsäkra Schoeller Alliberts fastighet i Perstorp på ca 25 000 kvm. Byggnadens brandskydd är komplext och de olika verksamheterna är beroende av ett genomtänkt och väl fungerande brandskydd. Best uppdrag har varit allt ifrån att ta fram brandskyddsbeskrivning, rökgasanalys, brandtekniska installationer till att säkerställa ett Systematiskt Brandskyddsarbete.

Schoeller Allibert är mycket måna om sina hyresgäster och Best är mycket stolta över förtroendet.

 

2017-04-21

Best brandsäkrar historisk miljö!

Den säregna herrgården, som är en del av världsarvet Karlskrona, uppfördes på slutet av 1700-talet och ligger insvept i ett vackert naturreservat vid Östersjön, sju kilometer utanför stan, intill havet. Här har människor alltid mötts, förr i societetens fest och mingel, i dag är herrgården förvandlad till ett gästhus med seminarier och evenemang.

Skärva 3Skärva 2

Best har fått i uppdrag att brandsäkra den kulturhistoriska herrgården. Pga den historiska bakgrund som ligger, är det av extra vikt att utföra installationen enligt lagen om kulturminnen (SFS1988.950) och i nära kontakt med Länsstyrelsen. Detta ser Best som extra roligt då det krävs mer bakom varje beslut som tas inom både projektering och utförandet på plats.

BEST