2018-05-11

Best brandsäkrar Förskola!

Östra Göinge Kommun ligger i nordöstra Skåne i det historiska gränslandet mellan Sverige och Danmark. Här byter landskapet skepnad från öppen odlingsbygd med stora gods och gårdar, ädellövskogar och sammanhängande hagmark i söder till sydsvenska höglandets barrskogar, torp och insjöar i norr.

Trollbäcken

Östra Göinge Kommun håller en hög nivå på sitt brandskydd och nu tar man beslutet att på Trollbäcken Förskola i Glimåkra uppgradera befintliga brandvarnare till ett riktigt utrymningslarm. Kravet på just denna verksamhet och aktuell byggnad är sammankopplade brandvarnare. Best tycker att det är bra med krav på tidig upptäckt av brand men tycker samtidigt att just brandvarnare inte är ett pålitligt system. Med brandvarnare missas väsentliga funktioner såsom felindikeringar eller om en brandvarnare tappat förbindelsen och det är även svårt att på ett bra sätt prova av.

Inom kort kommer Centralenhet Consilium FG500 tillsammans med analogt adresserbara detektorer övervaka Trollbäcken Förskola mot brand. Best är mycket stolta över uppdraget och vill samtidigt berömma Östra Göinge Kommun för initiativet.

2018-04-20

Fredagsmys med Best!

Vad sägs om lite fredagsmys med Best igen! Med önskan om en trevlig helg vill vi dela med oss i vad vi gärna kan erbjuda till Er. Innehållet är givetvis kvalitetssäkrat.                                                                             När Kvalitet och Säkerhet Samverkar                                                                                                                                                                             OBS! glöm ej att slå på ljudet

2018-04-13

Best brandsäkrar Triplan!

Triplan startade med formsprutning av mindre plastdetaljer i Lönsboda. Under ett par decennier har företaget vuxit både med uppgiften och i storlek. För några år sen öppnades en produktionsanläggning även i Litauen. Under 2008 flyttade anläggningen i Lönsboda in i nya stora lokaler. Det betyder att vi nu kan erbjuda betydligt större lösningar vad gäller formsprutning.

Triplan 2

Best har fått i uppdrag att modernisera Brand- och Utrymningslarmet inom Triplan. Den gamla brandlarmscentralen har gjort sitt och byts nu ut till ett interaktivt analogt adresserbart brandlarmsystem Consilium FG5000. Total yta som skall övervakas dygnet runt är 7 500 kvm.

FG5000 är Consiliums 6:e generation av brandlarmsystem och är utvecklat för att möta de höga krav som ställs på god design, flexibel systemuppbyggnad, enkelt handhavande och mycket god detekteringsförmåga. Systemet har en mycket flexibel uppbyggnad och kan användas för brandskydd från mindre daghem till det mest komplexa industrin eller sjukhuset. Det ger direkt information om vilken specifik enhet som har larmat, och därför kan rätt åtgärd vidtas på ett mycket tidigt stadium.

Best är mycket stolta över uppdraget.

2018-03-30

Best önskar en färgsprakande Glad Påsk!

Kära kunder, medarbetare, samarbetspartners och vänner. Nu har vi passerat vårdagjämningen vilket innebär att dagarna äntligen blir längre än nätterna. Vi går nu påsk till mötes och håller tummarna för att vi också ska få ta del av lite sol i denna färgsprakande långhelg.

Vi på Best önskar alla en Glad Påsk!

 

Påskhälsning

 

2018-03-23

Best tecknar avtal med Swedsafe!

Vår styrka ligger i vår omfattande kunskap, kompetens och erfarenhet av att producera hållbara och högkvalitativa öronproppar. Specifikt öronproppar som är gjorda av polyuretan (mer kända som skumproppar eller engångsproppar) är vår specialitet. Där är vi också ett av väldigt få tillverkande företag i världen, och det enda i Europa.

Swedsafe

Best har tecknat ett Fullserviceavtal gällande Brandskydd inom anläggningen i Höör. Best har inventerat och säkerställt att anläggningen byggnadstekniskt och brandtekniskt uppfyller för verksamheten ställda krav. Vidare bygger vi upp ett väl fungerande SBA där Swedsafe inom organisationen fortlöpande och framförallt enkelt kan utföra och rapportera egenkontroller. Ledordet är enkelhet med målet att på ett effektivt sätt säkerställa brandskyddet och inte minst kunna redovisa till olika kravställare.

Swedsafe är mycket måna om sitt brandskydd och Best är stolt att vara leverantören.