Nyheter

Vi har alltid mycket på gång! Här kan ni ta del av våra nyheter om vad som händer hos oss på BEST. För ytterligare nyfikenhet – besök oss gärna i våra sociala kanaler.

Välkomna våra nya medarbetare till BEST!

Vi är glada att kunna presentera tre nya medarbetare som har anslutit sig till BEST. Vi välkomnar nu Simon och Isak som har börjat hos oss i Ronneby och Anna som anslutit till Karlskrona.

Alla tre har anslutit till oss direkt från skolan och kommer att arbeta med allt ifrån service och underhåll till projekt inom entreprenad. De får arbeta nära våra erfarna medarbetare och bidra med friska perspektiv och energi till våra projekt inom elteknik.

Våra nya medarbetare:

Simon och Isak – Båda har genomfört sin praktik hos oss under sina studier genom samarbete med Knut Hahnskolan och har redan visat stor potential och engagemang. Vi ser fram emot att fortsätta följa deras utveckling här på BEST.

Anna – Vår nya medarbetare i Karlskrona, som redan visar entusiasm och drivkraft, är redo att ta sig an nya utmaningar och bidra till vårt team.

– Genom att investera i elever från skolan, såväl lärling som ETG-certifikat, säkerställer vi inte bara vår framtida kompetens utan visar också vårt engagemang för att stötta och utveckla nästa generations yrkesverksamma, säger Magnus Nilsson, VD.

Magnus fortsätter:
– Vi tror på att knyta till oss potentiella talanger och därmed ge dem chansen att blomstra och bidra till vår gemensamma framgång. Tillsammans bygger vi en stark framtid.

Vi är övertygade om att Simon, Isak och Anna kommer att göra fantastiska framsteg och vi ser fram emot att följa deras resa. Varmt välkomna till teamet!

Samtidigt söker vi efter fler medarbetare med erfarenhet och driv till att utvecklas. Vill du bli en del av BEST och säkra framtiden ihop med oss? Läs mer om våra lediga tjänster här och ansök idag! 

BEST är med i uppbyggnaden av nya lokaler till Cetetherm

Under 2023 togs första spadtaget i markarbetet av nya lokaler för expansiva Cetetherm i Ronneby, där BEST har fått i uppdrag att leverera en totallösning till den 4 000 kvadratmeter stora industribyggnaden.

Bygget sker i etableringsområdet Gärdet vid Ronnebys östra infart till E22:an och det handlar om totalt uppförs omkring 4 000 kvadratmeter lokalyta till företaget Cetetherm. Lokalytan kommer vara fördelat på såväl lager- som produktions- och kontorsutrymmen.

Cetetherm gruppen är en ledande tillverkare av energilösningar, främst inom fjärrvärme och fjärrkyla. Företaget har produktionsanläggningar i Sverige, Frankrike och Tjeckien. Läs mer om Cetetherm här.

I BEST uppdrag ingår en totallösning där arbetet innefattar alla delar inom verksamhetsportföljen: el, tele, data, brandlarm, inbrottslarm, passagesystem, e-mobility och solenergi.

– Det känns väldigt bra att vara en del i arbetet av uppbyggnaden till Cetetherm i Ronneby. Vi är stolta över uppdraget och ser fram emot att leverera en helhetslösning till denna satsning, kommenterar Jimmy Andersson, projektledare på BEST.

Projektet påbörjades i juni 2023 och förväntas vara färdigställt till sommaren 2024.

Utfasning av lysrör 2023

Med nya direktiv från EU inleds nu i höst ett nytt utfasningskrav då konventionella och kompaktlysrör inte längre får produceras eller säljas på den europeiska marknaden. Detta trädde i kraft från och med 24:e augusti 2023.

Tidigare har det funnits ett undantag inom EU där kvicksilver har varit tillåtet i lampor och lysrör, trots att ämnet är ett av de allra farligaste miljögifterna. I och med ett nytt EU-direktiv (RoHS) tas undantaget nu bort och därför förbjuds denna typ av ljuskällor.

Exempel på ljuskällor som påverkas direkt är T8- och T5-lysrör samt kompaktlysrör (CLF).
Sedan den 1 september, gäller även samma sak för halogenlampor med sockel G9, G4 och GY 6,35.

Enligt Energimyndigheten kommer utfasningen att innebära en energibesparing på cirka 310 miljarder kWh och en minskning av kvicksilver med cirka 5,4 ton inom EU fram till år 2035. Inte minst den positiva inverkan på såväl miljön och människan som förväntas ges på sikt.

Hur hanterar jag utfasningen av lysrör som privatperson- och fastighetsägare?

Idag finns ett stort utbud av effektiva och kvicksilverfria LED-rör och LED-plattor som kan ersätta lysrör och lampor med kvicksilver i.

I dessa tider med ständigt ökade energipriser blir det extra viktigt att ställa om till hållbara lösningar som bidrar till både energimässig- och ekonomisk vinning.

Kontakta oss gärna vid frågor eller önskan om tips på bra alternativ för optimering av din belysning, nu när lysrören fasas ut.

BEST blir en del av SELATEK-koncernen.

BEST är en del av SELATEK

BEST – Brand El & Säkerhetsteknik levererar kompletta lösningar inom el, brand, säkerhetsteknik, data, fiber, solenergi och e-mobility. Sedan starten 2006 har bolaget vuxit starkt med sin breda kompetens och kunniga personal.

Idag, 17 år senare, kan BEST stolt meddela att man numera är en del av SELATEK, som är på stark frammarsch inom samma bransch. SELATEK är en teknikleverantör inom säkerhet, elinstallation och automationsområdet där synergierna mellan teknikområdena skapar stark tillväxt, flexibilitet och teknikutveckling. Genom att bli en del av SELATEK ger det ökade tillgångar- och utvecklingsmöjligheter som främjar både medarbetare och kunder. Bolaget BEST – Brand El & Säkerhetsteknik, dess team och den dagliga driften kommer fortsatt vara intakt.

– Vi ser denna utveckling som en positiv möjlighet att dra nytta av synergier och resurser som SELATEK kan erbjuda. Genom att få vara del i SELATEKs fortsatta tillväxtresa kommer detta stärka BEST ytterligare och dess framtida utveckling, säger Magnus Nilsson, VD för BEST.

– Vi är mycket glada över att BEST har valt att bli en del av SELATEK och vi stärker därmed vår position i Blekinge och södra Småland. BEST har lyckats demonstrera tydliga synergier mellan el- och säkerhetssegmenten på ett sätt som är helt i linje med SELATEKs strategi. Vi är väldigt imponerade av BESTs tillväxtresa så här långt och ser stora möjligheter framåt i samarbete med gruppens övriga bolag. Både teknikmässigt och geografiskt är detta ett förvärv som passar perfekt in i vår tillväxtstrategi, säger Magnus Löfgren, VD för SELATEK.

BEST brandsäkrar Johannishusskolan

BEST har nu färdigställt leveransen av brand- och utrymningslarm till Johannishusskolans åtta byggnader.

Johannishusskolan är idag en av Sveriges äldsta skolor som fortfarande är i bruk och är belägen i Johannishus, någon kilometer från Listerby. Skolans verksamhet ryms i flera olika hus och har ca 125 elever från förskoleklass till och med sjätte klass.

BEST har fått i uppdrag att förse verksamheten med ett brand- och utrymningslarm för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö, både för barnen och personalen samt minimera risken för skada på byggnader och materiella förluster.

Teknikerna Roy Jonskog och Marcus Lindström på BEST har varit på plats under hela resan och känner sig nöjda över det arbete som gjorts.

– Med ambitionen från kunden har vi på BEST installerat en trygg och säker brandlarmanläggning. Alla åtta byggnader förses nu med ett brand- och utrymningslarm i form av consillium FG 5000 som skyddas var för sig av en tillförlitlig, välprövad och driftsäker brandlarmcentral. Det känns alltid lika bra och viktigt när vi har levererat den här typen av installation, säger Roy Jonskog.

– Denna anläggning är en av flera som vi arbetar med i vårt arbetsområde som sträcker sig inom Blekinge, Skåne och Kronoberg. Det är alltid trevligt och idylliskt att få komma ut och arbeta med projekt som är belägna på landsbygden, säger Marcus Lindström.

Uppdraget påbörjades i februari och är nu färdiginstallerat.

BEST säkrar upp Ica Nära Bräkne-Hoby

BEST har nu levererat säkerhetslösningar för kameraövervakning till Ica Nära i Bräkne-Hoby, för ökad säkerhet och trygghet i butiken.  

I uppdraget ingår en väl projekterad och installerad anläggning för kameraövervakning, vilket omfattar nya kameror, monitorer och porttelefon.

Såhär säger butikens ägare Johan Ohlsson om beslutet att utöka säkerheten;
– Vi sökte en säkerhetspartner som bland annat hade hög kunskap om säkerhet för den verksamhet vi bedriver. Tillsammans med BEST har vi arbetat fram en bra lösning för våra säkerhetsbehov, för att skapa en trivsam och trygg miljö för våra medarbetare och kunder.

Uppdraget påbörjades i februari och är nu färdiginstallerat.

BEST med nytt uppdrag hos Samhall

Samhalls huvuduppdrag är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning och på så sätt ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Samhall erbjuder konkurrenskraftiga tjänster inom bland annat städ, tvätt, tillverkning och logistik. Läs mer här.

Entreprenaden avser eltekniska installationsarbeten för ombyggnation av Samhalls kontor i Ronneby där vi är i full gång med att bearbeta in nya installationer inom våra områden.

Något som är värt att nämna i uppdraget är att man verkligen kommer se en förbättrad energibesparing genom en ny installerad LED-belysning.

Såhär säger Rolf Steinbrecher om samarbetet, som är Produktionstekniker på Samhall i Ronneby;
– Jag tycker att det fungerat väldigt bra och det bästa betyget är nog att inga av våra anställda har reagerat negativt i samband med ombyggnationen, då en del har svårt för förändringar bl.a.

Projektet startade hösten 2022 och beräknas vara klart 2023.

BEST lanserar ny webbplats

Nu är den äntligen här – BEST nya webbplats! Den följer vår nya grafiska profil, är lättnavigerad och anpassar sig oavsett vilken skärm Du sitter vid!

Under året har BEST tillsammans med Compani 56 arbetat fram en ny hemsida och en ny grafisk profil, som enkelt ska möta kundens behov och samtidigt ge en tydlig och proffsig bild av varumärket.

Den nya grafiska profilen är en viktig del i BEST strävan mot att modernisera-och positionera sig. Vi vill öka medvetenheten om bolaget och därmed förstärka den positiva känslan av BEST som en professionell, engagerad och trygg partner. Som ett led i den här satsningen får vi möjlighet att förmedla en stark upplevelse av kvalité i all vår kommunikation.

– BEST gör nu ett omtag kring bolagets identitet för att skapa och förstärka förtroendebyggande varumärkeskommunikation och är en del i vår fortsatta tillväxtresa, kommenterar Magnus Nilsson, vd på BEST.

Nu säger vi hejdå till vår gamla webbplats och istället hälsar den nya kostymen varmt välkommen – vi hoppas att Du gillar den!

BEST är med i uppbyggnaden av nya kontorslokaler åt Kockums Maskin

Nyligen togs de första spadtagen utanför ingången till gjuterifabriken i Kallinge Företagscenter där det nya ledningskontoret för Kockums Maskin ska ligga.

BEST har nu fått i uppdrag att vara entreprenör i uppbyggnaden av nya kontorslokaler åt Kockums Maskin i Kallinge. Entreprenaden omfattar leverans och installation av eltekniska system. Projektet startade i juni 2022 och beräknas vara klart vid årsskiftet 2022/2023.

ABRI bygger ut Kockums Maskins befintliga industrilokaler i Kallinge Företagscenter med cirka 240 kvadratmeter då personalen på kontoret vill komma närmare produktionen och flytta sina arbetsplatser till fabriken. Arbetet med att gjuta plattan är redan igång och under hela hösten kommer området vara en byggarbetsplats. De sju nya kontoren, konferensrummet och personalköket ska vara klart till årsskiftet – hämtat från ABRI

BEST anställer två nyexaminerade Elektriker från El- och energiprogrammet

Jonathan Aronsson och Liam Pettersson gick nyligen ut gymnasiet efter tre år på El- och energiprogrammet i Ronneby. Efter utbildning, praktik och yrkesprov kan vi stolt välkomna ETG-certifierade Jonathan och Liam som vi signat upp till vårt team!

Sedan flera år tillbaka har vi samarbetat med gymnasieskolor som Knut Hahn i Ronneby och Törnströmska i Karlskrona. Det innebär att vi ger elever från el-programmen möjlighet till praktikplats under utbildningen där vi som företag vill bidra till elevens kunskaper och skapa förutsättningar till att forma en blivande medarbetare.

Tack till Knut Hahnsskolan för det fina samarbetet och till vår eminenta personal som tagit hand om dessa killar under utbildningen. Tillsammans fortsätter vi att utveckla och forma dem till framtidens elektriker!

BEST installerar passersystem till BRF Knut Hahn

BEST har fått förtroende av Bostadsrättsföreningen Knut Hahn, att installera ett passersystem i trapphus och dess entré.

Vi har valt Axema Vaka som har smarta funktioner för bostadsrättföreningar & fastighetsägare. Med detta system får man en smidighet i vardagen, samtidigt som man höjer nivån i säkerheten.

BEST tecknar avtal med Affärsverken i Karlskrona

Affärsverken är ett bolag med många möjligheter. Bolaget har en bred verksamhet med två gemensamma nämnare, hållbarhet och bra service.

Inom bolaget finns affärsområdena energi, cirkulär, kommunikation och skärgårdstrafik. Affärsverken har också ett antal stödverksamheter internt, så som ekonomi, marknad och försäljning, HR, IT, Hållbarhet och Innovation samt inköp.

För mer information: https://www.affarsverken.se/om-affarsverken/var-verksamhet/

BEST kan med stolthet informera att man tecknat ramavtal med Affärsverken i Karlskrona för tjänster inom El. 

Vi på BEST ser fram emot att få vara del i bolagets framtida satsningar och att få vara en spelare i Affärsverkens gemensamma nämnare,

så som hållbarhet och bra service.

”BEST när det gäller”

BEST brandsäkrar Studentbostäder i Sverige AB

BEST har projekterad, installerat & levererat inte mindre än fyra automatiska brandlarmanläggningar till Stusabs flervåningsbostadshus på Folkparksvägen i Ronneby!

Byggnaderna skyddas nu var för sig av en tillförlitlig, kompetent, välbeprövad och driftsäker brandlarmcentral – Yes, det är Consilium FG5000 vi pratar om….

Vi på BEST tackar Jonas Hallström och Stusab Fastigheter 2 för förtroendet!

BEST med personal deltar i Mustaschmilen

Tangorabbat | Knävelborre | Snorbroms | Morrhår

På med T-shirts – Vi gör det tillsammans – Lets ´GO! 

Mustaschmilen 2021
Varje år drabbas 10 000 män i Sverige av prostatacancer och 2 300 avlider årligen. Livet som anhörig till någon drabbad påverkas markant och vikten av stöd och förståelse är stor. Med tidig upptäckt och en mer hälsosam livsstil skulle färre personer drabbas.

Mustaschmilen är ett virtuellt lopp på 10 kilometer som tar plats när och var du vill under november månad. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar, oavsett ålder, kön eller fysiska förutsättningar. Det är upp till dig om du väljer att springa/jogga/gå/rulla dina10 kilometer, samt om du gör det vid ett tillfälle eller väljer att dela upp sträckan på flera dagar. Ett lopp där överskottet går till kampen mot prostatacancer. Under 2020 års Mustaschmilen samlades det in 250 000 kronor till Mustaschkampen, något vi hoppas kunna slå i år!

Syftet med loppet är få folk i rörelse och belysa vikten av ett aktivt liv för en bättre hälsa och ett längre liv, och samtidigt sprida kunskapen om Sveriges vanligaste cancersjukdom.

BEST med personal deltar i Mustaschmilen – Gör det du också!

Best AB söker Tekniker!

Vi söker Tekniker inom svagström innefattande tele, data, fiber, inbrott, passage, brand, cctv, e´mobility 

 Arbetet består av
Service, underhåll, felsökning, driftsättning, programmering samt dokumentation inom våra kunders anläggningar och våra entreprenadprojekt. Som tekniker arbetar du dels självständigt och fattar egna beslut, samtidigt som du måste kunna samarbeta och ingå i en grupp.

Våra segment består av
Data/Tele/Fastighetsnät/CCTV/Inbrott/Brand/Passagesystem/Överfallslarm/Porttelefon/E´mobility

Om BEST
BEST – Brand El & Säkerhetsteknik är ett installations- och serviceföretag med 35st anställda som erbjuder tjänster inom El – Tele – Data – Larm – Säkerhet – E-Mobility med mångårig erfarenhet och hög kompetens inom respektive område. Vi finns för närvarande representerade i Ronneby, Karlskrona och Tingsryd. Arbetsområdet omfattar Blekinge, Kronoberg och Skåne.

Våra kunder består av industrier, bygg- och fastighetsbolag. Statliga- och kommunala förvaltningar och företag såväl som av konsument.

Arbetsort och möjligt arbetsområde
Karlskrona, Ronneby eller Tingsryd
Blekinge, Kronoberg, Skåne

Bakgrund och kompetens
Vi söker dig med:
– god kompetens inom flera av områdena tele, data, fiber, inbrott, brand, passage, cctv, e´mobility,
– stort teknikintresse och som vill utveckla sin kompetens inom våra områden
– en personlighet som har förutsättningar till att arbeta självständigt
– en drivkraft som vill vara del i företagets utveckling
– en hög servicenivå och som vill göra kunden mer än nöjd
– en personlighet som vill jobba för lagets bästa
– erfarenhet inom service- och eller entreprenad
– möjlighet att kunna jobba lokalt eller på flera orter
– B-körkort

Info ansökan:
Fortlöpande ansökan, Vandelsprövning tillämpas, Körkort B fordras, Tillsvidareanställning, Heltid.
Vi kommer tillämpa löpande urval och gå igenom ansökningar allteftersom vi blir kontaktade.

Kontaktperson:
Andreas Ryberg – Behörig ingenjör inbrott, 0768-691581, andreas.ryberg@bestab.se
Pontus Åstrand – Behörig ingenjör brandlarm, 0768-699852, pontus.astrand@bestab.se
Magnus Nilsson – VD, 0768-691580, magnus.nilsson@bestab.se

BEST i samarbete med RED!

RED är ett privat fastighetsutvecklingsbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter. Bolaget arbetar uteslutande med externa handelsplatser så kallade Retail Parks och har specialiserat sig inom detta område. RED’s Vision och mål är att vara den mest kompetenta och innovativa aktören på den svenska fastighetsmarknaden inom Retail Parks.

RED skall utgöra förstahandsvalet för kommuner, fastighetsinvesterare, fastighetsägare och framförallt hyresgäster vid val av samarbetspartners.

BEST har signerat avtal med att utveckla vidare Viggenområdet i Ronneby.
På tur står handelshuset som kommer byggas för både Rusta och Stadium Outlet. BEST har fått i uppdrag med att ansvara för helheten inom EL, kraft, belysning, e´mobility, brandlarm, etc..

Vi ser positivt i denna utveckling och är stolta med att vara del i denna satsning.

BEST säkrar upp världens största Biltema!

BEST kan stolt presentera att man fått förtroende att vara med i till- och ombyggnad av Biltemabutiken i Kristianstad.

Biltema är inne i en expansiv period med många framtida nyetableringar i Sverige, Norden… Idag är man uppe i inte mindre än 58 butiker i Sverige.

Just i Kristianstad bygger man för att utöka butiken till hela 9700m2 och kan därmed utöka sortimentet i sin helhet.

BEST har fått i uppdrag att utföra helheten inom EL, tele, data, passagesystem, CCTV, Inbrotts-, Brand &- utrymningslarm. Det är en komplex anläggning med många högt ställda krav, där vi stolt får leverera hela verksamhetsportföljen till Biltema.

BEST brandsäkrar Knauf Danogips, Åhus

BEST har färdigställt leveransen av ett tryggt & säkert brandlarm inom Knauf Danogips fabrik i Åhus.

Verksamhetsbyggnaden omfattar över 7 fotbollsplaner (>35 000m2) produktion- lager- och kontorsytor och är övervakad av Consilium FG5000 samt 3st Securiton aspirationsanläggningar!

 Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag med över 35 000 anställda och är en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen.

Knauf-gruppens position förpliktigar och resulterar i ett intensivt arbete med forskning och utveckling i nya och förbättrade produkter och system.

Tillverkningen är främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder.

I Sverige finns Knauf med en effektiv produktionsenhet i form av Knauf Danogips i skånska Åhus där också det svenska huvudkontoret finns.

Nytt uppdrag för BEST!

Flamingon Fastigheter äger och förvaltar fastigheter i centrum i Lund och Ronneby.

Vi har vårt huvudkontor i Ronneby och har egna fastighetsskötare till alla våra fastigheter.
Fastigheterna finns i bolagen Fastighets AB Flamingon och Flamingons Fastigheter i Ronneby AB.

 

Nytt uppdrag för BEST!

Nu står det klart att Flamingon Fastigheter AB kommer utföra en ombyggnad av Kv Nils- Strandgatan i Ronneby.

(även känd som gamla Sparbankshuset)

Det handlar om en ombyggnad av kontor till ett flertal lägenheter. Detta är en satsning som görs med stort medhåll från bostadssökande i Ronneby. Målet är att lägenheterna ska stå klara i början av 2022.

BEST har fått förtroende att utföra denna elentreprenad och ser fram emot att vara del i detta projekt.

BEST säkrar upp Kristianstad Barnomsorg

Kristianstad barnomsorg är ett nystartat företag i Kristianstad som erbjuder plats för barn i åldern 1-5 år med vision är att skapa en lugn och harmonisk miljö för barnen där de i en liten grupp utvecklas i sin egen takt.

Vad sägs om ett koncept med kostnadsfri hämtning och lämning av ditt barn med egen buss & chaufför.

BEST har projekterat, installerat och levererat ett komplett koncept med säkerhet bestående av kombinerat system för inbrott-, brand-, & utrymningslarm, nödbelysning, vägledande markeringar och förstahandsbrandskydd!

 

Vi på BEST tackar Nahla Salman för förtroendet!

BEST lyser upp padelhall!

BEST har fått förtroendet att utföra elinstallationer i nya padelhallen som byggs i Tingsryd.

Det är 5 killar som tillsammans startar bolaget Tingsryd Padel och som kommer driva denna anläggning där ”En plats för alla” är en del av företagets värdegrund.

I första skedet kommer det bli 3 banor med högklassigt underlag.

BEST ser fram emot detta samarbete och är övertygade om att denna anläggning också kommer ge positiva signaler för Tingsryd Kommun.

Detta blir en anläggning som verkligen kommer bli som ägarna i Tingsryd Padel säger: ”En plats för alla”

BEST brandsäkrar Caldic Sweden AB, Knislinge

Som underleverantör av säkerhetsutrustning till Securitas Sverige AB har BEST färdigställt leveransen av ett tryggt & säkert brand- och utrymningslarm inom Caldic Sweden AB:s produktionslokaler i Knislinge.

Syfte: Skapa en trygg och säker arbetsmiljö, minimera risken för skada på byggnader samt materiella förluster – Check på den!

Fabrikat på brandlarmanläggningen….? Jo, det blev en Consilium FG5000!

Under 2020 kvartal 1-3 har Consilium levererat 120 stycken brandlarmanläggningar inom södra Sverige…det är ett kvartal kvar…!

Vi på BEST tackar Securitas Sverige AB för förtroendet och naturligtvis hela verksamheten på Caldic!

BEST tecknar avtal med kommunen!

BEST kan presentera att man tecknat ramavtal med Ronneby Kommun, ABRI, AB Ronnebyhus och Miljöteknik.

Avtalet omfattar tjänster inom områdena El, tele, brand, larm och data.

Vi på BEST ser fram emot att få vara del i kommunens framtida satsningar.

Och att med vår kompetens inom ovan nämnda segment kunna avhjälpa fel och säkra upp kommunens anläggningar där kvalité och säkerhet samverkar

”BEST när det gäller”

BEST brandsäkrar Aspan B&B | Kursgård & vandrarhem

B&B | Kursgård & vandrarhem belägen på Aspan, ute vid Ronnebykusten.

BEST har fått i uppdrag att förse verksamheten med ett brand- och utrymningslarm för att skapa trygg och säker arbetsmiljö, minimera risken för skada på byggnader samt materiella förluster.

Aspan Kursgård drivs av IOGT Syd och har boende för allmänheten, konferenser för företag och andra organisationer, samt temadagar och läger för skolor, kyrkor med mera.

Kursgården startade sin bana som koloni 1916, en av de första i Blekinge. Än i dag är en stor del koloniverksamhet både för svenska och internationella barn. Här erbjuds boende i form av stugor, vandrarhem och B&B och du kan du även hyra båt.

 

Consilium FG 500 blev det självklara valet när Aspan Kursgård precis som vi på BEST sätter säkerheten högst upp på listan!

 

Best är mycket stolta över uppdraget och tackar Aspan och IOGT Syd för förtroendet att skapa ett säker boende för era gäster!

BEST installerar till KABO!

Karlshamnsbostäder – Nyckeln till ett bra boende!

Olika bostadsområden har olika mål och alla planeras och utvecklas efter de behov som finns.

Men en sak har alla våra områden gemensamt; Karlshamnsbostäders tre hörnstenar Gemenskap & trygghet, Långsiktighet och Stabil Ekonomi.

Det är dessa hörnstenar som leder oss på vägen är vi bygger framtidens boende. För även om behoven är olika så är grunden för ett bra boende densamma.

KABO – Karlshamnsbostäder utökar och tryggar ytterligare boendemöjligheter då det  f.d LSS-boendet på Bokvägen i Svängsta kommer att byggas om till 5 marklägenheter med tillhörande miljöhus.

Projektet kommer att drivas som en totalentreprenad där BEST har fått uppdraget.

BEST kommer att utföra allt inom elteknik, kraft, belysning, passage och datanät.

Vi på BEST önskar er samtidigt en härlig helg!

BEST brandsäkrar KASAM familjehemvård

KASAM familjevårdhem och Vitae Omsorg senaste verksamhetsöppning är utredningshemmet 

Stora Björn med plats för tre familjer.

Stora Björn och Lilla Björn är ett utredningshem i Blekinge för barn 0-13 år med föräldrar och är beläget mellan Kalmar och Karlskrona, på gården Kråkerum.

En vacker gård utanför Jämjö, med 10 minuters bilavstånd till kommunal skola, förskola, affär, vårdcentral mm. 

BEST har projekterat, installerat och levererat ett komplett koncept med säkerhet, innehållande ett Consilium FG5000 brand- och utrymningslarm, nödbelysning, vägledande markering samt förstahandsbrandskydd!

 

Vi på BEST tackar Sara Salman för förtroendet!

BEST installerar för Konga Mekaniska!

BEST installerar för Konga Mekaniskas framtida utvecklingsresa.

Installationer i nytt lager med bland annat kraft, belysning samt laddstationer för elbilar

Vi säkrar också upp lokaliteterna med ett nytt brand- & utrymningslarm.

Konga Mekaniskas framtida byggnader kommer därmed att skyddas med Consilium FG5000 brand- och utrymningslarm

BEST vill samtidigt hylla Konga Mekaniska framtidssaga och dess utveckling. Snyggt jobbat!  

Konga Mekaniska Verkstad AB är en stor svensk producent av materialhanterings lösningar i Europa.

Vi utgår alltid från kundens behov och integrerar ny teknik och ny design i vårt miljöarbete, allt för kundens bästa.

Vi har en modern maskinpark, ett stort effektivt lager, en välutbildad och motiverad personal.

Vi erbjuder produkter som ditt företag behöver

I vårt lagerhållna standardsortiment finns över 1400 olika vagnar, rullcontainrar, pallramar, trådkorgar, skottkärror, bagage & magasinskärror.

Skräddarsydda lösningar

Förutom produkterna som finns på lager kan vi även erbjuda skräddarsydda lösningar, som innebär en direkt förbättring för ditt företag.

 

Jonathan Haglund

VD, Konga Mekaniska

BEST är numera CAP Certifierad!

ASSAs Certifierade ARX Partners kallas CAP

Vi på BEST känner stolthet att kunna uppvisa denna certifiering och erbjuda kunden denna säkerhet på hög nivå

ARX är ett unikt säkerhetssystem med larm och passerkontroll som styr olika funktioner i en fastighet. Systemet styr och ser till att exempelvis inbrottslarm, dörrlås och dörrautomatiker, brandlarm samverkar. ARX är ett betrott system som återfinns i många organisationer och företag i samhället.

Certifierade ASSA ABLOY ARX Partners skapar trygghet i din vardag

När du väljer en certifierad ASSA ABLOY ARX-partner (CAP-partner) för installation och service av ditt säkerhetssystem, är det ett tydligt bevis på installatörens kunskap och kompetens om ASSA ABLOY ARX Säkerhetssystem. Det innebär att du kan känna dig trygg med att erhålla ett väl fungerande ASSA ABLOY ARX-system där installationen är korrekt utförd från början

Vi på BEST känner stolthet att kunna uppvisa denna certifiering och erbjuda kunden denna säkerhet på hög nivå

När du väljer att investera i ett säkerhetssystem, ska du inte känna dig låst vid en lösning utan kunna växa i ditt system på ett väl anpassat sätt och även veta att det är framtidssäkrat. ARX, ett kombinerat larm- och passersystem som skapar säkerhet och trygghet i de flesta typer av anläggningar, från mindre upp till stora och komplexa, geografiskt spridda anläggningar. Larmenheter i systemet är godkända och intygade enligt SSF1014, utgåva 4, för larmklass 3/4.

Best brandsäkrar Ronneby Brunn!

BEST brandsäkrar Ronneby Brunn, då Ronneby Brunn precis som vi på BEST sätter säkerheten högst upp på listan!

Byggnaderna förses med ett brand- och utrymningslarm i form av FG5000 Consilium Multi Centralsystem, vilket enkelt förklarat innebär att användare och insatspersonal snabbt och fullständigt kan tillgodogöra sig information och få överblick om avvikelse från normalläge eller eventuella brandtillbud från valfri brandförsvarstablå inom hela anläggningen!
Ett och samma system – enkelhet från första dag.

Ronneby Brunn är en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar.

Ronneby Brunn erbjuder ett väl varierat utbud av energigivande och avkopplande aktiviteter. En komplett konferensanläggning med hög ambitionsnivå och en stor restaurang där man förädlar lokala råvaror från land och hav och dukar upp för middagar med show och dans. Ronneby Brunn är också känt för sitt härliga spa med ett brett utbud.

BEST brandsäkrar The Fox and Anchor | Pinchos | Circo

Torbjörn Jonsson (krögare) har tre önskningar i en…

1 pub + 1 restaurang + 1 nattklubb inom samma väggar och verksamhet!

BEST fick som ett av decenniets sista arbeten i uppdrag att skydda Karlskronas nöjesliv!

Kom i kontakt med oss

Står er verksamhet i behov av tjänster inom el, brandsäkerhet, säkerhetsteknik, data, fiber, solenergi eller e-mobility? Då är vi helt rätt leverantör för er!