Bli lärling

Som el-lärling på BEST får du möjlighet att lära dig jobbet på plats tillsammans med våra handledare och certifierade elektriker. 

Är du intresserad av att bli el-lärling hos oss?

Då ska du ha läst elprogrammet på gymnasiet med inriktning elteknik eller motsvarande vuxenutbildning. Under din lärlingstid på BEST praktiserar du dina kunskaper under vägledning tillsammans med våra handledare och certifierade elektriker.
 
Hur lång är lärlingstiden?
Lärlingen får en tillsvidareanställning och de första 720 timmarna är ömsesidig prövotid. Lärlingstiden uppgår i normalfall till 1600 timmar – det vill säga cirka ett år.
 
Vad innebär ETG?
Elever som går på ett ETG-gymnasium får möjligheten att avsluta utbildningen med ett speciellt examensprov. Är man godkänd och uppfyller samtliga krav så går man ut skolan med ett godkänt certifikat. Har man ett ETG-certifikat anställs man inte som lärling, utan då är lärlingstiden redan inräknad.
 
Samarbete med gymnasieskolor
Sedan flera år tillbaka har vi samarbetat med gymnasieskolor. Det innebär att vi ger elever från el-programmen möjlighet till praktikplats under utbildningen där vi som företag vill bidra till elevens kunskaper och skapa förutsättningar till att forma en blivande medarbetare.
 
BEST vill erbjuda lärlingsplats
Vi på BEST vill utbilda positiva, drivna och självständiga lärlingar. Vi vill vara med att utveckla och forma eleverna till framtidens elektriker oavsett om du innehar ECY-certifikat eller ETG-certifikat.
 
Hur ansöker jag?
Om du har den utbildning som krävs eller önskar ha svar på frågor – maila oss gärna på info@bestab.se.

Kom i kontakt med oss

Står er verksamhet i behov av tjänster inom el, brandsäkerhet, säkerhetsteknik, data, fiber, solenergi eller e-mobility? Då är vi helt rätt leverantör för er!