Att jobba på BEST

Teamet hos oss på BEST består av kunniga projektledare, ingenjörer och tekniker inom alla våra olika områden. Vi hjälper våra kunder när de behöver assistans inom el, brandskydd, säkerhetsteknik, solenergi eller e-mobility.

Varför jobba hos oss?

Våra medarbetare 

Vi är idag ca 40 medarbetare som varje dag engagerat jobbar för att skapa trygga miljöer och smidiga lösningar ute i våra kunders byggnader och verksamheter. Varje dag tar vi oss an spännande utmaningar och tekniskt krävande uppdrag åt såväl företag som privatpersoner. Vårt jobb är ombytligt och roligt.

Här är du en i gänget

Vi jobbar alltid i team. Vi åker ut till kunder tillsammans, hjälps åt, och har så klart kul tillsammans under tiden. Stämningen är öppen och vänlig för att både kunder och anställda ska känna sig trygga och väl omhändertagna. Trivsel, hälsa och säkerhet är alltid väldigt viktigt för oss. Vi vet att en riktigt bra arbetsmiljö är grunden till riktigt goda resultat. Läs om vad våra medarbetare tycker längre ner på sidan.

När du växer, växer vi

Hos oss får du möjlighet att växa om din yrkesmässiga utveckling är lika viktig för dig själv som den är för oss. De flesta av våra långtida medarbetare har haft flera olika roller genom åren, något som gynnar teamet och företaget i stort. När våra medarbetare växer och kan ta sig an nya utmaningar, vill vi som företag också göra det!

Lediga tjänster

Vill du jobba tillsammans med proffsiga kollegor och känna både trygghet och stolthet varje dag du går till jobbet? Är du intresserad av teknik och spännande innovationer? Då är BEST helt rätt för dig. Se här vilka positioner vi behöver fylla just nu.

Möt några i teamet

Daniel Ekdahl – Arbetsledare Karlskrona

Vad består dina uppgifter av som arbetsledare?
– Jag samspråkar med- och leder duktiga medarbetare, fördelar jobb, räknar på jobb, fakturerar, beställer material och ta in offerter. Jag träffar även kunder och hjälper dem med sina önskningar och problem, möter olika leverantörer. Den ena dagen är helt enkelt inte den andra lik.

Hur hamnade du i branschen?
– Min far var elektriker, vilket gjorde att min nyfikenhet startade för yrket. Jag har alltid gillat teknik och problemlösning av olika slag.

Vad är det “Besta” med att jobba här?
– Goa kollegor, ett starkt team, bred kompetens och snabba beslutsvägar.

Hur länge har du arbetat på BEST?
– 2,5 år på BEST och i yrket hela 26 år.

 

Victor Roslund – Elektriker Ronneby

Hur kommer det sig att du valde detta yrket?
– Anledningen till att jag valde yrket som elektriker var för att jag ville ha ett praktiskt och rörligt arbete och är intresserad av ny teknik.

Hur hamnade du på BEST?
– Jag började som praktikant på BEST i 3 månader innan jag fick anställning juni 2014 som lärling.

Vad gör en elektriker?
– Som elektriker är det ett väldigt varierat arbete där ingen dag är den andra lik. Det finns service elektriker, industrielektriker, larmtekniker m.m. Jag gör allt ifrån att vara hemma hos privatpersoner för eltekniska lösningar, till att vara med vid nybyggnation där all el ska dras från grunden.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
– En vanlig dag ser oftast ut att den börjar kl 7.00 och man får ett eller flera uppdrag av sin arbetsledare man ska försöka slutföra på en arbetsdag som slutar kl 16.00. På morgonen kan jag ha en plan gällande dagens upplägg, men beroende på vad som sker så kan jag behöva åka på mer akuta jobb, exempelvis om en lägenhet står utan el/värme.

Vad är det “Besta” med att jobba här?
– Det bästa med att jobba på BEST är sammanhållningen på firman, alla hjälper alla och många kollegor som har hög kompetens, samt även att kollegorna är roliga att hänga med under arbetsdagen.

Hampus Holmkvist – Elektriker Ronneby

Vilka områden arbetar du inom som Elektriker?
– Det kan vara allt från brandlarm, inbrottslarm, data, belysning, styr eller kraft. Olika platser som byggen, privatpersoner, kommunens fastigheter eller lägenheter.

Vilka arbetsuppgifter har du?
– Arbetsuppgifterna är väldigt varierande. Det kan vara att dra kabel, montera olika apparater, felsökning, installation och planering av dagar/jobb tillsammans med andra hantverkare. Uppgifterna kan även bestå av att ta kontakt med kunder för planering av jobb, beställa material, klamra kabel och problemlösningar.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
– På morgonen kan jag åka till en skola och dra data för att sedan åka på ett akutjobb där jordfelsbrytaren kan ha löst ut. Det kan även vara att jag åker hem till privatpersoner för att sätta spisvakter, eller åka och fixa belysning på stora byggen.

Vad är det “Besta” med att jobba här?
– Att alla är som en familj, man kan ringa vem som helst om man behöver hjälp. Det är en riktigt bra gemenskap och härlig stämning. Det är väldigt varierande där man lär sig mycket och ett aktiv arbete där det känns att man jobbar, vilket jag tycker är roligt. Det är kul när kunderna blir nöjda över jobbet man utför. Man får planera sina egna dagar och därav mycket eget ansvar.

Vill du bli en av oss?

Kontakta oss för spontanansökningar

Vad kul att du är intresserad av att jobba hos oss. Vi letar efter intressanta kandidater – Varmt välkommen att lämna din spontanansökan till oss redan idag!